Framgångar för Hindåslyftare

Härryda kraftsportklubb skördade flera fina placeringar under helgens styrkelyftstävling Götalands mästerskapen som hölls i Göteborg. Elin Blomkvist tog guld i klass -63, detta trots en skakig uppladdning då Elin fick vägde över dagarna innan och tvingades fasta sista dygnet för att klara viktgränsen. Starkt jobbat Elin!
Anna Öhammar som endast två veckor tidigare tog brons på veteran SM i Sundsvall laddade om och tog en femte placering i klass -72 . I klass +84 startade Hanna Homan som gjorde en stark insats och höjde sig rejält i det sammanlagda resultatet. I ett starkt startfält tog Hanna en femteplacering.
Christoffer Sjölund, tidigare landslagsaktiv i karate har nu sadlat om och gjorde sin andra tävling i styrkelyft med imponerande resultat, detta trots den korta tid han sysslat med sporten.
Klubben siktar nu på allsvenskans serieomgång 3 samt DM i bänkpress som hålls i september.
Närmst håller klubben en ”Rookietävling” på Seminoff Sport & Rehab den 25 maj. Är du nyfiken på sporten är du varmt välkommen att vara med och tävla eller kanske bara ta en fika och heja fram de tävlande.
Välkommen!
Om Stefan Waltersson 124 artiklar
Stefan Waltersson är tränare, skribent, och författare. Han är Certifierad Westside Barbell special strength coach, PT, kinesiolog, idrottsmassör, KS terapeut, undersköterska och grundare av av Seminoff Sport & Rehab 2004. Stefan har tidigare arbetat inom neurologi (Sahlgrenska) och utöver det gått bredvid forskare inom mikrobiologi och klinisk kemi.