SM-Brons till Anna Öhammar

För ett par år sedan var Anna Öhammar och provtränade hos oss för första gången. Jag glömmer aldrig hennes kämpande med knäböjen den gången och vilka vinklar hon plötsligt visade sig sitta inne med när hon fick till tekniken. Du borde satsa på styrkelyft sa jag till henne. Hon var ganska tveksam. Sedan anlitade hon Josefin Brander för att få hjälp med träningen, plötsligt var styrkelyft någon som fick en stor plats i Annas liv.

Det  var en resa som visade sig ta fart på högsta växeln. Jag vet att många kämpar i flera år för att försöka kvalificera sig till SM. Inom loppet av två år kvalificerade sig Anna till Veteran-SM och for till Sundsvall för att ställa sig på prispallen med en bronspeng i handen! En helt fantastisk prestation som bjöd på 5 personbästa under en och samma tävling. Bara den prestationen i sig gör henne till en unik person inom styrkelyft. Jag har aldrig tidigare hört talas om någon person som slår fem personbästa på en och samma dag och ännu mindre på en och samma tävling!

Om du som läser är intresserad av att testa på styrkelyft så har vi en nybörjartävling ute hos oss på Seminoff Sport & Rehab som arrangeras av Härryda Kraftsports Klubb den 25 Maj. Tävlingen är sanktionerad av Svenska styrkelyftförbundet. Se Facebook eventsida för mer info!

Hatten av för Anna och välkomna att komma och testa på alla ni andra!

Om Stefan Waltersson 124 artiklar
Stefan Waltersson är tränare, skribent, och författare. Han är Certifierad Westside Barbell special strength coach, PT, kinesiolog, idrottsmassör, KS terapeut, undersköterska och grundare av av Seminoff Sport & Rehab 2004. Stefan har tidigare arbetat inom neurologi (Sahlgrenska) och utöver det gått bredvid forskare inom mikrobiologi och klinisk kemi.