Få ut mer av din överkroppsträning

Besöksstatistik

Inga träffar.

Omdömen

Visste du att bröstmuskeln egentligen är två muskler? Det finns mycket som indikerar att så faktiskt är fallet. Eftersom den övre delen av bröstmuskeln har en egen nervinnervation och den mellersta/nedre delen av muskeln försörjs av en annan nerv, finns det anledning att planera din träning annorlunda.

Ovansidan av bröstmuskeln har som funktion att dra armen snett upp mot näsan, medan den nedre delen av bröstmuskeln för armen ned mot motsatt höft. Det betyder att muskeln på så vis är antagonist till sig själv.

Nyligen släpptes en omfattande artikel om just detta på EliteFTS, se länk nedan.

Läs hela artikeln här!

Om Stefan Waltersson 123 artiklar
Stefan Waltersson är tränare, skribent, och författare. Han är Certifierad Westside Barbell special strength coach, PT, kinesiolog, idrottsmassör, KS terapeut, undersköterska och grundare av av Seminoff Sport & Rehab 2004. Stefan har tidigare arbetat inom neurologi (Sahlgrenska) och utöver det gått bredvid forskare inom mikrobiologi och klinisk kemi.