Sveriges starkaste nationaldagsfirande!

Besöksstatistik

  • 41 509 besök

Sveriges starkaste nationaldagsfirande!

 

Det kommer bli en hård sammandrabbning i Hindås, utanför Landvetter flygplats på onsdagen den 6 juni. Här kommer nämligen 10 starka tjejer tävla om vem som är starkast i Sverige under 82kg och vi har de tre starkaste pensionärerna i Sverige som också dom kommer att tävla om den åtråvärda titeln Sveriges starkaste pensionär 2018!

Den 6 juni kommer Sveriges starkaste kvinna och Sveriges starkaste pensionär att utses i Hindås strax utanför Göteborg. Våra äldre gentlemän kommer bland annat att få se vem som kan dra en minibuss eller motsvarande 20 meter med bara armarna, med hjälp av ett rep, sittandes på marken. Vem av dom kan gå med en säck på 60kg i famnen längst sträcka? En annan gren är att hålla 160kg i händerna längst tid, 80kg per hand. Det är som att hålla två vuxna människor i nackskinnet!

På kvinnornas sida kommer grenar som däckvält med ett däck som väger 300kg! De ska bära ett ok som väger 220kg på axlarna och lyfta sten som väger mer än 100kg!

Vi bygger upp läktare för 100 personer, det kommer finnas hoppborg för dom små, brandkåren kommer och visar upp sina bilar för barnen och en skolklass serverar fika för att samla in pengar till klassen. Med andra ord blir det något för alla ålder och det är gratis entré. Tävlingen beräknas pågå mellan 11.00-15.00. Välkommen!

Om Stefan Waltersson 119 artiklar
Stefan Waltersson är tränare, skribent, och författare. Han är Certifierad Westside Barbell special strength coach, PT, kinesiolog, idrottsmassör, KS terapeut, undersköterska och grundare av av Seminoff Sport & Rehab 2004. Stefan har tidigare arbetat inom neurologi (Sahlgrenska) och utöver det gått bredvid forskare inom mikrobiologi och klinisk kemi.