Övertränad?

Besöksstatistik

  • 31 639 besök

Visste ni att det går att mäta om man är övertränad? Genom ett enkelt test varje morgon, ser man lätt om man är övertränad eller extra utvilad (oftast är man dock däremellan).

dynanometerOm man kramar  en  handdynamometer varje morgon och dokumenterar resultatet några veckor kan man räkna ut ett genomsnitt. När man gjort det så testar man handstyrkan på handdynamometern varje dag vid frukost, så ser man snabbt om dagens värde ligger över/likvärdigt/under genomsnittet. Ligger man markant under, då är det dags att ta lite extra vila. Tränar/tävlar man på elitnivå finns det kanske inte möjlighet för chips och tv.  Men man bör i alla fall välja någon träningsform de dagarna, som inte kräver en maxprestation. Kanske lite lätt cardio, MAQ, rörlighetsträning etc. De dagar man har ett högre värde däremot, då kan man gå ”all in”. =)

Om Stefan Waltersson 114 artiklar
Stefan Waltersson är tränare, skribent, och författare. Han är Certifierad Westside Barbell special strength coach, PT, kinesiolog, idrottsmassör, KS terapeut, undersköterska och grundare av av Seminoff Sport & Rehab 2004. Stefan har tidigare arbetat inom neurologi (Sahlgrenska) och utöver det gått bredvid forskare inom mikrobiologi och klinisk kemi.